Usui Reiki Ryôhô - Reiki volgens de Japanse traditie

qigong


Qi Vive geeft in 2017 op 2 zondagen in maart (exacte data en locatie volgen nog) een Reiki training eerstegraads (Shoden) in Zoetermeer. Geef je op vóór 1 januari 2017 en ontvang 15% vroegboek korting! Je betaalt dan geen €250, maar slechts €212,50! geef je nu op via info@qi-vive.nlQi Vive biedt u, als één van de weinigen in Nederland, Reikicursussen die dicht bij de leer van de grondlegger, Usui Mikao Sensei (1865 - 1926), liggen.
In de afgelopen jaren is door verschillende personen veel onderzoek gedaan naar de oorsprong van het Reiki systeem. Waar in het westen de nadruk vooral ligt op 'tenohira' (palmhealing of handoplegging), ligt de nadruk in Japan veel meer op de zelfontwikkeling. Hierbij is 'tenohira' slechts een onderdeel van het complete systeem.
Iedere vorm van Reiki die momenteel gegeven wordt, en claimt de traditionele Japanse technieken volgens Usui Mikao Sensei te onderwijzen, is echter een reconstructie van wat de grondlegger ooit heeft onderwezen.

Usui Reiki Ryôhô heeft echter als doel om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke leer van Usui Mikao Sensei te komen. Usui Mikao Sensei noemde zijn systeem dan ook geen Reiki. Wat tegenwoordig gezien wordt als Reiki, is oorspronkelijk een Japans spiritueel zelfontwikkelingssysteem gericht op het herontdekken van je inherente connectie met universele levensenergie - Reiki.

Andere bekende termen voor 'universele levensenergie' zijn o.a. Ki, Qi, Prana, Chi en de methodes om te leren omgaan en werken met deze energie zijn bijv. Aikido, Qi Gong, TaijiQuan en Yoga (de meer traditionele vormen).
Reiki, 'spirituele levensenergie' ('universele levensenergie', zoals Reiki in het westen veelal wordt vertaald, is een onvolledige vertaling) wordt middels Usui Reiki Ryôhô (het systeem van Reiki, ook wel Usui Spiritual Healing Energy Method) beoefend.

Qi Vive geeft Usui Reiki Ryôhô volgens de leer van Frans en Bronwen Stiene. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar de oorsprong van Reiki en hebben getracht de leer zo dicht mogelijk bij het gedachtengoed van Usui Mikao Sensei terug te brengen.
Usui Reiki Ryôhô kent 5 belangrijke pijlers en werkt met de drie energiecentra in het lichaam.


De drie Energiecentra

• Aarde-Ki (binnen de taoïstische leer bekend als 'Jing')
• Hart-Ki (binnen de taoïstische leer bekend als 'Qi')
• Hemel-Ki (binnen de taoïstische leer bekend als 'Shen')

De drie centra worden ook wel de drie dantian of drie harapunten genoemd. Binnen de taoïstische leer staan zij ook bekend als de 'SanBao' of 'Drie Schatten' die, mits zij in harmonie met elkaar samenwerken, de 'SanTi' of 'Drie Krachten' vertegenwoordigen.

Bovenstaande illustreert dus dat 'zelfrealisatie' het belangrijkste doel was binnen de leer van Usui Mikao Sensei.


De vijf belangrijke pijlers (elementen) binnen Usui Reiki Ryôhô

• Leefregels (Gokai)
• Meditatie
• Symbolen en Mantra's (Shirushi en Jumon)
• Handoplegging of Palmhealing (Tenohira)
• Reiju (spirituele zegening ontvangen)

Wat in de westerse vormen van Reiki bekend is als de inwijding, wordt in Japan Reiju genoemd. Reiju is in feite geen inwijding. Het is een 'spirituele zegening'. De Reiju 'an sich' zorgt er niet voor dat je energiekanalen geopend zullen worden, zoals dat binnen veel westerse vormen van Reiki wordt verteld. Het helpt bij je zelfrealisatie van het feit dat jij al een onderdeel bent van dit (energetische) universum. Zodra je zelfrealisatie groeit, kom je meer in je kracht te staan en zal je Qi sterker worden!
Reiju kan in feite zo vaak gegeven worden als nodig is. Ook kan Reiju los gegeven worden van een Reikicursus. Qi Vive biedt Reiju bijvoorbeeld ook bij zijn Qi Gong cursisten aan. Cursisten hebben zelf de keuze deze al dan niet te ontvangen.

Usui Reiki Ryôhô kent drie niveau's die onderwezen worden:

• Shoden (Eerste leer)
• Okuden (Innerlijke leer)
• Shinpiden (Mysterie leer)Voor vragen kunt u terecht bij info@qi-vive.nl
Wilt u graag een behandeling met Reiki ontvangen, kunt u ook een afspraak maken via bovenstaand e-mailadres. Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost €40.


Usui Reiki Ryôhô Lineage (afstammingslijn) van Qi Vive

Usui Mikao Sensei --- Taketomi Kanichi --- Koyama Kimiko --- Hiroshi Doi --- Frans Stiene --- Anya van Til --- Wesley Scheurwater
Design created by Qi-vive.nl. © 2014 QiVive